Elingeniør Anders Kaas Petersen

Siemens S7

Siemens S7 har været på markedet i mange år. Det blev indført som en afløser for Step 5 i 19xx og er nok et af de mest benyttede PLC systemer i Danmark.

Step 7 er ligesom sin forgænger primært en modul opbygget PLC. Selve CPU'en sidder til venstre og så bygger man et antal ind og udgangs-moduler på efter behov.

S7 findes i flere forskellige størrelser. Oprindeligt var der 300 og 400 serierne, siden kom lillebror 200-serien til. Det har så senere fået 1200-serien som sin afløser. Sidste skud på stammen kom sidste år; 1500-serien som kommer til at afløse 300-serien.


Små og mindre krævende styringer kan laves med 1200, mens 300 dækker mellemområdet og nok er den mest benyttede. 400-serien kan klare de allerstørste styringsopgaver.

Når PLCen kommer fra fabrikken kan den ikke noget i sig selv. Den kræver et program, der fortæller den hvordan maskinen eller anlægget skal fungere. Hvilke kombinationer af indgange der aktiverer hvilke udgange. Disse programmer kan være alt fra forholdsvise simple logiske funktioner til mere komplicerede programmer med fx lagerstyring.

Det er her jeg kommer ind i billedet. Jeg kan lave et PLC program enten ud fra en færdig kravspecifikation eller efter en dialog ud fra dine ideer.

Jeg kan også hjælpe med indkøringen, hvor programmet testes og små rettelser foretages så maskinen kører som den skal.